Divina Wine Collection

DIVINA

Maria Callas

Τιμώντας την Μαρία Κάλλας και σε συνεργασία με το Οινοποιείο MONSIEUR NICOLAS, που βρίσκεται μέσα στο προικισμένο terroir της ζώνης Π.Ο.Π του Μεσενικόλα Καρδίτσας, δημιουργήσαμε την σειρά “Divina Wine Collection”.

Τρεις εξαιρετικές, ελληνικές ποικιλίες κρασιών, η Μαλαγουζιά, ο Λημνιώνας και το Μοσχάτο Αμβούργου αποτελούν μια ιδανική επιλογή με βασικά συστατικά την σπιρτάδα, το κέφι και την γλυκιά ευφορία που χαρίζει η απόλαυση αυτών των τριών συναρπαστικών κρασιών.

Μαλαγουζιά

ΤΥΠΟΣ: Οίνος Λευκός Ξηρός
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεσενικόλας Καρδίτσας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Καρδίτσα

Η Μαλαγουζιά είναι μία ποικιλία που έφτασε κοντά στην εξαφάνιση την δεκαετία του ’80 και τώρα, λόγω της προσαρμοστικότητας και της πολυμορφικότητάς της βρίσκεται στην κορυφή του Ελληνικού αμπελώνα.
Καθαρό και δυνατό χρώμα με μέτρια οξύτητα και έντονα αρώματα εξωτικών φρούτων. Το ροδάκινο, ο λεμονανθός, το πορτοκάλι, το γιασεμί και το γκρέιπφρουτ ξεσηκώνουν με τις μυρωδιές τους και δημιουργούν ένα γεμάτο κρασί.
Συνοδεύει ιδανικά ελαφριά πιάτα με θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά, φρούτα, τυριά και σαλάτες.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σερβίρουμε στους 10-12 °C.

Μοσχάτο Αμβούργου

ΤΥΠΟΣ: Οίνος Ροζέ Ξηρός
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεσενικόλας Καρδίτσας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Καρδίτσα

Το Μοσχάτο Αμβούργου προήλθε από τη διασταύρωση δύο ποικιλιών, της κόκκινης Schiava Grossa και του λευκού Μοσχάτου Αλεξάνδρειας στην Αγγλία, το 1850 ενώ τώρα πια υπάρχει και οινοποιείται σε όλο το κόσμο.
Έντονο ροζ, κρυστάλλινο χρώμα, με χαμηλή οξύτητα και μαλακές τανίνες και αρώματα από ροδοπέταλα, κουμκουάτ και βανίλια δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό απαλής γεύσης με μικρές δροσερές εντάσεις.
Συνοδεύει πιάτα πουλερικών, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, φρεσκοκομμένες σαλάτες και plateau τυριών.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σερβίρουμε στους 10-12 °C.

Λημνιώνας

ΤΥΠΟΣ: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεσενικόλας Καρδίτσας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Καρδίτσα

Η Λημνιώνα είναι μια ερυθρή ποικιλία που προέρχεται από την Θεσσαλία. Μέχρι πριν από 20 χρόνια το σταφύλι αυτό κινδύνευε με εξαφάνιση. Η προσπάθειες για την αναβίωση και την ανάδειξη του ξεκίνησαν περίπου το 2000.
Λαμπερό κόκκινο χρώμα και πληθωρικά αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως μούρου, άγριου βατόμουρου, φράουλας και λουλουδιών βασισμένα σε μια «υποψία» πιπεριού.
Συνοδεύει ιδανικά πιάτα με κόκκινα κρέατα ή πουλερικά με πικάντικες κόκκινες σάλτσες, με κόκκινα φρούτα, με αρνάκι και με κίτρινα, έντονα τυριά.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σερβίρουμε στους 14-16 °C